Señor - AKO SAMO PROMATRAŠ, </br> KAO DA ZLOSTAVLJAŠ
Señor — dobro društvo za komunikaciju d.o.o.  |  Kumičićeva 10, HR - 10000 Zagreb  |  info@senor.hr
Facebook LinkedIn Behance Twitter Google + Youtube
AKO SAMO PROMATRAŠ,  </br> KAO DA ZLOSTAVLJAŠ

AKO SAMO PROMATRAŠ,
KAO DA ZLOSTAVLJAŠ

15.04.2014. | billboard kampanja video zlostavljanje humanitarno hrabri telefon

Za Hrabri telefon kreirali smo kampanju koja promiče svjesnost o važnosti prepoznavanja zlostavljanja i prijave zlostavljača.

Pozadina i izazov: Zlostavljanje djece događa se svakodnevno, često i pred očima promatrača. Nažalost, i uz svjedoke, često prolazi neprijavljeno. Iako je zlostavljanje prepoznato kao društveno neprihvatljivo, iz raznoraznih razloga (strah od počinitelja, linija manjeg otpora, “ne tiče me se”), svjedoci često okreću glavu. Upravo smo njih htjeli upozoriti kako je nečinjenje, jer ne prekida začarani krug zlostavljanja, gotovo jednako štetno kao i sudjelovanje.

Rješenje: Lijepe kampanje pomažu, ali ponekad ljude treba malo… prosvijetliti. Jednostavnom intervencijom na klasičnom mediju, uz pomoć svjetla sa senzorom pokreta, prolaznici su stavljeni u ulogu sudionika i suočeni s posljedicama ignoriranja problema: Ako samo promatraš, kao da zlostavljaš!

Nakon billboard kampanje i filmića za društvene mreže, kampanja se nastavlja po školama gdje će ova ideja zaživjeti na vanjskim zidovima.

Billboard

Hvala svima koji su podržali projekt: Outdoor Akzentu, Slavenu, Petru, Marti, Ani, Katarini, Luki, Vedranu, Lucienu, Lauren, Goranu, Marku, Ivi, Hrvoju, Marceli, Sanji, Avdinu, Luki, Ivoni, Maksu, Đurđi, Ljiljani, Stipi, Željku i mnogim drugima.

Billboard:
Kreativni direktor i copywriter: Vanja Blumenšajn
Account direktor: Iva Kaligarić
Dizajn: Imelda Ramović / Ivana Rubelj

Video:
Režija i montaža: Boris Miletić, Vanja Blumenšajn
Direktor fotografije: Ivan Slipčević
Producentica: Iva Kaligarić
Postprodukcija: Sanja Šiljković
Svjetlo: PaLiGaSi
Foto: Damir Žižić

Hrabri telefon:
Ella Selak Bagarić
Hana Hrpka
Jelena Tomić