Kopirano!

Svjetske, a i jedna naša

ODABRAO JURICA ĆORLUKA

Marketing mreža pokrenula je seriju tekstova THE BEST OF 2019. u kojima istaknuti kreativni direktori agencija iz Srbije i regije izdvajaju najbolje lokalne, regionalne i globalne kampanje iz prethodne godine. Pogledajte koje je kampanje Jurica Ćorluka, Head of Creative agencije Señor (Hrvatska), izdvojio kao najbolje u 2019.

SANDY HOOK PROMISE - BACK TO SCHOOL ESSENTIALS

Fantastična ideja u još boljoj izvedbi. Tema koja polarizira Ameriku prikazana je na način koji nikoga ne može ostaviti ravnodušnim. Pametno i šokantno (nadam se i efikasno).

OLD SPICE - SWEAT DEFENSE

Još jedna u nizu Old Spice kampanja koja pokazuje kako oglašavanje koje samo sebe ne shvaća preozbiljno može biti jako zabavno. I inače znam padati na "glupe" fore koje se dovođenjem do apsurda pretvaraju u ne tako glupe fore, ali ova me svojim nonsensom oduševila.

BURGER KING - A WHOPPER OF A SECRET

Trolanje kojim Burger King već godinama svog najvećeg konkurenta konstantno stavlja u defenzivni položaj vrlo je zanimljivo promatrati i sa stručne i sa strane potrošača - uvijek sa zanimanjem čekam McDonaldsov odgovor na Burger Kingove provokacije, ali do sada nažalost nisu uspjeli ni jednom dobro vratiti foru.

COCA COLA

Kad ti je brend tako jak, a proizvod toliko poznat da ne trebaš zvučni medij da bi potrošača podsjetio na njegove zvučne karakteristike onda je moguća i ovakva kampanja. Jednostavno i efektno, izaziva instantnu želju za konzumacijom proizvoda.

SDSS - KAKO JE BITI SRBIN U HRVATSKOJ?

Od kampanja iz regije bih izdvojio jednu političku. SDSS je u Hrvatskoj na europarlamentarnim izborima svojim billboardima s ćirilicom isprovocirao ultranacionalistički segment društva taman toliko da oni sami vrlo plastično pokažu kakav je stvaran položaj Srba u Hrvatskoj. Ovakvi pošaraniplakati su zasigurno bili veliki motivator Srbima da na izbore izađu (što nikako nije bila namjera ovih"grafiti majstora").

Kako advertising može promijeniti svijet?

Bilo bi dobro da živimo u svijetu u kojem nije na advertisingu da ga mijenja, već da su političke elitei velike korporacije same svjesne i voljne činiti svijet boljim mjestom.Onda možda advertising promijeni sam sebe pa se umjesto ovog dominantnog trenda "good cause" oglašavanja (koje je nekad upitne motivacije, često upitne efikasnosti, a jako često puko propovijedanje zboru) fokusira na ono što mu najbolje ide - a to je pametna, zabavna i za brend/target relevantna komunikacija.


Tekst je originalno objavljen na marketingmreza.rs

Najnovije

DI SU PARE?

SIMPA KAMPANJA ZA HRVATSKI TELEKOM

More money, more problems? Ne ako se pita korisnike opcija na bonove, koji sve što žele je surfati bez neočekivanih troškova. Zato je Hrvatski Telekom osmislio eSimpu — jedinu 100% digitalnu opciju s kojom bonaši surfaju bez situacija u kojima im se skida novac s računa. Kako smo kapitalizirali na toj informaciji pri izradi kreativnog rješenja za novu HT kampanju, saznaj u nastavku.

[čitaj više]

Señor presenta

ČETVORKA ZA PETICU

U zadnjih nekoliko mjeseci pridružila su nam se četiri nova lica u sva tri odjela — Monika Vodopija osnažila je dizajn odjel, Mario Štrok osvježio copy sobu, a Anja Mihaljević i Nika Novak pojačale account redove. Našim friškim señoritama i señoru želimo toplu dobrodošlicu i hladnu piña coladu!

[čitaj više]
back to news page