Kopirano!

Iskon-Ideje-iz-bliske-buducnosti-header

Klijent

Iskon

Brand

Iskon

Datum

Veljača 2015.

Kategorija

Telekomunikacije

IDEJE IZ BLISKE BUDUĆNOSTI

Ideja X 2015

Prema predviđanjima iz zlatnog doba retrofuturizma do sada smo se već dobrano trebali „voziti” u letećim autima, redovito turistički putovati na Mars, a operacije umjesto kirurzima rješavati nano-robotima. Treba li po napredne ideje ići u daleku budućnost?

INTEGRATED ADVERTISING: BRONZE

IGRAMO NA INOVATIVNOST

Na početku suradnje s Iskonom detektirali smo kako su inovativan telekom koji korisnicima pruža najnaprednije usluge na tržištu i koji je kod nas odigrao pionirsku ulogu u mnogim stvarima. No, znaju li to (potencijalni) Iskonovci? Dotadašnja komunikacija bazirala se na prodajnim ciljevima pa je Iskonova najveća razlikovna prednost ostala u drugom planu.

Jeste li znali da je Iskonov razvojni tim u chat ugradio igricu Čovječe ne ljuti se? Čini se kao sitnica, ali osnivač Iskona Damir Sabol je danas uvjeren da je to bio jedan od prvih primjera social gaminga na svijetu.

BACK TO THE FUTURE

Glavnu vrijednost branda, inovativnost, predstavili smo kroz novi, nepretenciozni i aspirativni slogan - Ideje iz bliske budućnosti. Tu je nastala i ideja o Iskon labu u kojem se konstantno radi na izumima koji će svakodnevicu učiniti boljom i zabavnijom. Time smo udarili strateške temelje koji će, i nakon što evoluiramo u izričaju, morati biti jasno vidljivi i prepoznatljivi u svakoj budućoj komunikaciji. U launch kampanji Iskon stručnjake smo i prikazali na njihovom radnom mjestu gdje neumorno testiraju nove izume. Neki su već spremni, a neki... evo, samo što nisu.

Možda nismo izumili teleportaciju, ali smo zato napravili Facebook aplikaciju koja u nagradnoj igri najveće sretnike šalje u Berlin. Naravno, nešto sporije nego teleportacija, ali Berlin je Berlin.


Credits

Señor

Vanja Blumenšajn ~ Vrlo kreativni direktor | Dominik Markušić ~ Dizajner, copywriter | Iva Kaligarić ~ Strateška direktorica

Suradnici

Miša Terzić ~ Redatelj | Damjan Radovanović ~ Direktor fotografije | Ana Šepić Šolaja ~ Producentica (Centralna jedinica), Mia Gvozdić Michl ~ Producentica (Centralna jedinica) | Katarina Bobić ~ Producentica (Centralna jedinica) | Damir Žižić ~ Fotograf

Iskon

Zrinka Topalušić Paleka ~ Voditeljica marketinških komunikacija, odnosa s javnošću i sponzorstava | Iva Pregernik Jungić ~ Voditeljica marketinških komunikacija | Tajana Čonka ~ Specijalistica u marketinškim komunikacijama | Iva Vukšić ~ Voditeljica odnosa s javnošću i sponzorstava | Lovorka Prtenjak ~ Specijalistica u marketinškim komunikacijama | Mateo Svećnjak ~ Koordinator za evente, sponzorstva i promocije | Saša Kramar ~ Predsjednik uprave | Krešimir Madunović ~ Član uprave za marketing i prodaju

Iskon-Ideje-iz-bliske-buducnosti-header
Tada je sve počelo... s ovim claimom ste nas osvojili. Veselim se svakoj vašoj ideji u bliskoj budućnosti.

Iva Pregernik - Voditeljica marketinških komunikacija, Iskon

Iskon-Ideje-iz-bliske-buducnosti-header
Promjene u životu nisu uvijek lake - nose izazove i izbace vas iz comfort zone. Zvijezde su se poklopile, Iskon i Señor su se prepoznali, odradili prvu kampanju, sredili vizualni identitet i udarili temelje budućoj smart komunikaciji.

Zrinka Topalušić Paleka - Voditeljica Odjela marketinških komunikacija, PR-a i sponzorstava, Iskon

Iskon-Ideje-iz-bliske-buducnosti-header
Produkcijskih izazova nije falilo: građenje ogromnog seta u negrijanoj hali po zimi, snimanje golog glumca u šumi, nedostatak vremena za statiste znanstvenike koji briljiraju... Ali svejedno smo se puno smijali na setu, uvijek dobar znak.

Ana Šepić Šolaja - Producentica, Centralna Jedinica

Iskon-Ideje-iz-bliske-buducnosti-header
Jedan od mojih najdražih slogana. Važan za komunikaciju prema korisnicima, ali i mission statement za Iskonovce koji kreiraju proizvode – udario je temelj novog smjera Iskonove komunikacije i budućnost naše suradnje. Ostalo je povijest.

Vanja Blumenšajn - Vrlo kreativni direktor

Iskon-Ideje-iz-bliske-buducnosti-header
Na pitchu za dugogodišnjeg klijenta u telekom kategoriji odabrali smo Iskon. Dijelili su s nama istu viziju i misiju.

Iva Kaligarić - Strateška direktorica