Kopirano!

SDUS_udji_u_igru_CASEdesktop_header_1920x1080

Klijent

Središnji državni ured za šport

Brand

Središnji državni ured za šport

Datum

Rujan 2019.

Kategorija

Društvene akcije

Uđi u igru

Pitate li se nekad jeste li možda ultratalentirani za neki sport koji nikad u životu niste probali? Možda ste oko vrata mogli imati nekoliko olimpijskih medalja za Hrvatsku u kajak kanuu ili skijaškom trčanju? Ili je za vas mogao biti organiziran doček na Trgu bana Jelačića zbog osvojenog svjetskog u ritmičkoj gimnastici? Nikad nećemo znati - jer niste probali.

IMAM DVIJE LIJEVE

Riječ sport je nekad značila igru i zabavu te je bila aktivnost za sve. Danas primarno označava kompetitivnost, vrhunske rezultate vrhunskih talenata i odricanje od najmanjih nogu. Ne bi li sport trebao biti izvor zabave te prvi dodir sa zdravom fizičkom aktivnošću kod djece? Kako klince potaknuti na bavljenje sportom, bez obzira na predispozicije i talent?

NIJE LAKO BITI OUT

Središnji državni ured za šport državno je tijelo zaduženo za razvoj sporta na svim razinama, od najniže do najviše. Ako su klinci obeshrabreni za sudjelovanje u sportskim aktivnostima na najnižoj razini, sigurno je da će i broj onih koji završe na najvišoj biti manji. Osim toga sport kao način socijalizacije i katalizator psihofizičkog razvoja u budućnosti vrlo je bitan.

Upravo zato SDUŠ je pokrenuo aktivnost kojom će potaknuti najmlađe na sudjelovanje u sportu. Ime koje smo osmislili igra se sa sportskim žargonom, ali funkcionira i kao call to action za klince: Uđi u igru nedvosmisleno ih poziva da se bave sportom, a ujedno implicira da je sport igra puna zabave, a ne samo nešto čime se bave najtalentiraniji.

NACRTAJ SE NA IGRALIŠTU

Povijest komunikacije između djece i nacrtanih likova je duga i uspješna. Zato smo kao nositelje komunikacije prema djeci osmislili i ilustrirali dvije maskote - Timija i Tomija. Oni kroz kratke, pamtljive i duhovite poruke motiviraju na bavljenje sportom, ali i prenose koja su to poželjna ponašanja i osnovna pravila kako bi klinci bez prevelikih nepoznanica mogli biti dio te igre.

Credits

Señor

Jurica Ćorluka ~ Kreativni direktor, copywriter | Damir Mazinjanin ~ Art direktor, ilustrator | Iva Kaligarić ~ Strateška direktorica

Suradnici

Anamarija Vuić ~ Psihologinja (Hrabri telefon)

Središnji državni ured za šport

Martina Jeričević ~ Načelnica Sektora za potporu sustavu športa | Jelena Kolar ~ Glasnogovornica | Fadila Gracin ~ Služba za lokalni šport i stručne kadrove

SDUS_udji_u_igru_CASEdesktop_header_1920x1080
Nadam se samo da druga djeca nisu kritična kao moja, njima su Timi i Tomi... okej.

DAMIR MAZINJANIN - ART DIREKTOR

SDUS_udji_u_igru_CASEdesktop_header_1920x1080
Raditi na ovom projektu bila je dječja igra. :)

IVA KALIGARIĆ - STRATEŠKA DIREKTORICA

SDUS_udji_u_igru_CASEdesktop_header_1920x1080
Uloga sporta nije samo rekreacija, već se kroz njega uče i socijalne norme, razvija empatija, jača timski duh i samopoštovanje. Zato su Timi i Tomi super likovi koji na primjeren i zabavan način potiču klince na razvijanje dugotrajnih sportskih, ali i životnih vrijednosti.

ANAMARIJA VUIĆ - PSIHOLOGINJA

SDUS_udji_u_igru_CASEdesktop_header_1920x1080
Šport je vrijednost koja oblikuje svako dijete. Kad uđeš u igru poštenje, fair-play i korektnost male su stvari koje čine velikog igrača.

dr. sc. Krešimir Šamija - Zamjenik državne tajnice, SDUŠ