Kopirano!

umjetnost-feedbacka-header2

Klijent

Señor

Brand

Umjetnost feedbacka

Datum

Lipanj 2016.

Kategorija

Samoincirano

UMJETNOST FEEDBACKA

Dani hrvatskog filma 2016 Official selection
Diversions festival 2016 Official selection

Svi koji se bave dizajnom, oglašavanjem i djelatnostima na kreativnoj sceni susreću se s feedbackom naručitelja. Ponekad se čini da klijent i kreativac ne govore istim jezikom. Može li rezultat biti uspješan bez njihovog (spo)razumijevanja?

NO HABLO CREATIVO

Feedback u poslovnom okruženju je reakcija na proizvod ili ponašanje sa svrhom da ga korigira, usmjeri i ostvari željeni rezultat. To je ključan, dvosmjeran proces o čijoj preciznosti i kvaliteti ovisi ishod svakog projekta. Nerazumijevanje procesa i nekvalitetan feedback poništavaju svaku mogućnost dobrog outputa te stvaraju atmosferu frustriranosti i nezadovoljstva s obje strane.

MOĆI RAZUMJETI - TO JE PRAVA UMJETNOST

Svrha projekta Umjetnost feedbacka upravo je poticanje razmišljanja obje uključene strane o načinima na koje ova komunikacija može biti konstruktivnija i uspješnija. Projekt smo napravili za festival Design district, a sastojao se od 2 faze: prvo smo od domaćih kreativaca na umjetnostfeedbacka.com prikupljali anonimne primjere nerazumljiivih feedbacka, a zatim smo im glumačkom interpretacijom udahnuli život s ciljem naglašavanja višeznačnosti, nespretnosti i podložnosti različitom razumijevanju i tako ilustrirali kompleksnost odnosa naručitelj - kreativac. 

„Ako će se pokoji klijent, account ili kreativac, prije nego bez puno razmišljanja klikne SEND, prepoznati u nekom od ovih primjera ili pomisliti da će se njegov mail možda naći u nekoj od sljedećih epizoda, projekt nije bio uzalud.” - Vanja Blumenšajn

ODLIČAN FEEDBACK JAVNOSTI

Film Umjetnost fedbacka ušao je u selekciju dva domaća filmska festivala - Dani hrvatskog filma i Kratki na brzinu, a prikazan je i na regionalnim advertising festivalima poput Kaktusa. Izložbu plakata s prikazivanjem filma je pogledalo više gostiju nego što smo stigli izbrojati između gin tonica, post o projektu na facebooku nam je najlakajniji post ikad, a kreativci su dosad prijavili preko 300 feedbacka (koji i dalje stižu iz cijele regije).

Credits

Feedback pošaljite

Vanja Blumenšajn ~ Vrlo kreativni direktor, redatelj, montažer | Jurica Ćorluka ~ Kreativni direktor | Iva Kaligarić ~ Producentica | Nina Trumbić ~ Producentica | Damir Mazinjanin ~ Art direktor | Miro Čavar ~ Web dizajner | Ladislav Župančić ~ Fullstack developer | Dario Belić ~ Snimatelj | Boris Miletić ~ Montažer | Marin Balaić ~ Kolorist

Zahvala

Lana Barić, Damir Markovina (glumci), Igepa, Jägermeister, Hendrick’s, ALU, svima koji su slali feedbacke i klijentima bez kojih ovaj film ne bi bio moguć.

umjetnost-feedbacka-header2
Mi ništa ne znamo napraviti onako… usput. Kad nas je Ira Payer pitala jel imamo „projektić” za Dizajn district napravili smo dvomjesečnu kampanju, koja je uključila cijelu branšu i rezultirala viralnim hitom. Plus, mojim redateljskim debijem.

Vanja Blumenšajn - Vrlo kreativni direktor