Kopirano!

2019-Olivica-ambalaza-Web-case-Desktop-header

Klijent

Ecolo d.o.o.

Brand

Olivica

Datum

Srpanj 2019.

Kategorija

Hrana

OLIV-ICA ETIKET-ICA

HDD: Dizajn ambalaže

U području Vrbica, brao je Lazinica masline oblica i nastala je Olivica… Tako započinje priča o maslinovom ulju koju smo ispričali kratko i jasno - na etiketi.

OBITELJSKA POSLA

Maslinarstvo je tradicija koja se u obitelji Lazinica prenosi i njeguje generacijama. U svom masliniku u okolici Skradina pažljivo biraju i ručno beru masline oblice, a zatim ih hladnim prešanjem pretvaraju u najfinije ekstra djevičansko ulje. Ono što je izuzetno kod ovog ulja je to što je, zbog neposredne blizine maslinika, vlastitog proizvodnog pogona i mjesta za degustaciju, uvijek sasvim svježe - dolazi na stol unutar tri sata od berbe. Kako kreirati premium dojam proizvoda, koji kvaliteta neupitno opravdava, a ne izgubiti autentičnost i toplinu obiteljske tradicije?

LAZINICA, OLIVICA, ETIKETICA

Budući da Ica, liburnijska božica vode koja je stoljećima štovana kao zaštitnica vinograda i maslinika te regije, kao i lokalitet Vrbica na kojem se nalazi maslinik, lokalna sorta oblica i obiteljsko prezime Lazinica dijele završetak -ica, ulje je dobilo naziv Olivica. Ica je, uz neizostavne masline, poslužila i kao inspiracija za dizajn etikete s dodatkom zlatne folije dostojne božice među maslinama, zlata vrijedne, skradinske oblice. 

U području Vrbica brao je Lazinica masline oblica i nastala je Olivica... Ovako kreće priča o maslinovom ulju tamo gdje Ica, liburnijska boginja vode, još od drevne Scardone bdije nad obiteljskim maslinicima, a Lazinice ručno beru svoje oblice i ljubav prema maslinarstvu pretaču u najfinije ulje.
“Ono kad si oduševljen na prvu.”- Anatolij Lazinica

Credits

Señor

Vanja Blumenšajn ~ Vrlo kreativni direktor, copywriter | Zvonimira Milevčić ~ Junior copywriterica | Alen Lipuš ~ Art Direktor | Iva Kaligarić ~ Strateška direktorica | Stipe Bačić ~ Account manager |

Suradnici

Klasja Habjan, Zita Nakić Vojnović (klasja&zita) ~ Dizajnerice | Damir Žižić ~ Fotograf projekta

Ecolo d.o.o.

Anatolij Lazinica ~ direktor