Kopirano!

Desktop Thumbnail-A

Klijent

Zagreb film

Brand

Snjeguljica

Datum

Siječanj 2022.

Kategorija

Turizam, kultura i slobodno vrijeme

SNJEGULJICA

Filmski plakat svojevrsni je teaser za film — nagoviješta žanr i radnju filma s ciljem da zaintrigira za ostatak. Kao i drugi teaseri, može imati (bar) dvostruko značenje — prije gledanja i ono nakon.

SNJEGULJICA I TRI ULOGE

Nakon napravljene serije plakata za Terezu37, s veseljem smo dočekali novi takav projekt (i naš i Lane Barić). Ovaj se put radi o Snjeguljici, kratkometražnom filmu u kojem talentirana Lana ima trostruku ulogu — onu glumice, scenaristice i, premijerno, redateljice. Kao i u Terezi 37 i ovdje se Lana bavi pitanjima majčinstva, uloge žene u obitelji i društvenim očekivanjima i normama. Iako film dijeli ime s bajkom, umjesto priče o usnuloj djevojci i patuljcima, u njemu pratimo priču žene koja upravlja ralicom.

IIIIIIIIIIIII… REZ!

Radnja filma vrti se oko lika Željke i njezine tajne, a završava… sorry, nema spoilanja, morat ćete sami pogledati film koji upravo započinje svoju festivalsku avanturu. Dizajn plakata jednostavnošću i izborom tehnike dočarava ugođaj — silovita gesta trganja papira najavljuje kulminaciju minimalnim izražajnim sredstvima, a odabrane boje sugeriraju nelagodnu atmosferu. U offline izdanju plakat funkcionira i u 3D formi gdje se deranjem papira svaki put može dobiti drugačiji plakat, baš kao što se i kraj Snjeguljice može različito tumačiti.

Credits

Señor

Vanja Blumenšajn ~ Vrlo kreativni direktor | Dora Kasun ~ Dizajnerica | Anamarija Vuić ~ Account managerica

Zagreb film

Lana Barić ~ Scenaristica, redateljica i glumica | Julia Martinović - Izvršna producentica | Vinko Brešan - Producent | Nikola Predović - Fotograf

Desktop Thumbnail-A
Jako volim filmove, pogotovo kratke. Velika sam ljubiteljica filmova. Iako sam glumila u puno njih, a sad evo i režirala, mislim da sam i dalje najsretnija kao gledateljica. Na tom tragu, nadam se da će se gledateljima i gledateljicama svidjeti Snjeguljica.

Lana Barić - Scenaristica, redateljica i glumica

Desktop Thumbnail-A
Veseli me rad na plakatu zato što volim da me iznenade i Señor to uvijek napravi. Na kraju mi ponude 3 opcije i bude užasno teško odlučiti, što isto volim. Mirna sam kad radim sa Señorom jer znam da razmišljamo na istoj liniji i da ništa ispod izvrsnog ne dolazi u obzir.

Lana Barić - Scenaristica, redateljica i glumica